Kaffebønner og Fairtrade

Etter at kaffebønner er brent regnes de som ferskvare og bør egentlig brukes raskt. Luft og sollys gjør stor skade på smaksstoffene og det er derfor lurt å oppbevare kaffe i lufttette beholdere. Hele kaffebønner holder seg lenger enn kaffe som er malt. Smaken på kaffen avhenger av flere faktorer. Typen bønner man har er viktig sammen med selve brenneprosessen. Kaffebønner til espresso er mørkt brent og består som oftes av en blanding av Arabica og Robusta.

KAFFEBLANDINGER
Som nevnt over er bønner til espresso ofte en blanding av Arabica og Robusta. Smaken på disse to bønnetypene er forskjellig og man kan ved å prøve seg frem med forskjellige blandingsforhold komme frem til den perfekte smaken.

- Arabica: Disse bønnene har etter min mening den beste balansen mellom bitterhet og syrlighet, og den har en mer sjokoladeaktig aroma.
- Robusta: Smaken på disse bønnene kan være litt kjedelig. Den kan beskrives som jordaktig, og samtidig har den en aroma av svak bark eller trevirke. Dette gir espressoen en litt rund og butt smak, men også fylde og lav syrlighet.

Arabica går for å være en finere kaffebønne, men det er en fordel å ha litt Robusta i en espressoblanding. Det gjelder å få med det beste fra begge typene uten å miste noe av den rene "Arabicasmaken". Robusta har riktignok en litt mer bitter smak enn Arabica, men den er likevel et lite ess i ermet for den som vil ha tykk, langvarig crema på sin espresso. Litt Robusta i espressoblandingen kan med hell benyttes for å runde av en ren Arabica-espresso, men ikke glem at virkelig god Robusta kan være et spennende alternativ alene også

FAIR TRADE
I tillegg til vanlige espressobønner selger Cortado espressobrente fair trade-bønner. Vi mener det viktig å sette fokus på og bidra til retferdig handel. Kaffebønnene er mørkbrente, meget gode og rike på smak. Handel og import av disse bønnene foregår etter fair trade-prinsippet, som gir kaffebøndene i de fattigere deler av verden en rettferdig betaling for varene sine. Ved å handle på denne måten skaper vi en bedre framtid for de aller fattigste råvareprodusentene i et tøft prismarked.

Telefon: 21 93 22 22Nettstedskart