Kurs i baristakunst

Hos Cortado kan du få full opplæring slik at du får maksimalt ut av din espressomaskin og kaffekvern. Cortado selger ikke bare kvalitetsmaskiner, vi overleverer også kultur og kunnskap om kaffe.

CORTADOS FAGLIGE BAKGRUNN
Cortado har opp gjennom årene samlet mye kunnskap om kaffe og kaffetilberedelse. Blant annet gjennom en rekke kulinariske reiser samt besøk hos våre levereandører. Våre ansatte har vært på besøk hos Nuova Simonelli i Italia for å lære mer om våre maskiner samt å utveksle erfaringer med fabrikkens teknikkere. Cortado har også ansatte med erfaring som barista hos flere av Norges beste kaffebarer. Dette er kunnskap som helt gratis skal komme Cortados kunder til gode. Derfor er opplæring og kursing alltid en del av vår service. Cortado har også trenet opp fremtidige baristaer i nystartede kaffebarer og holdt kurs i bruk av både hjemme maskiner og profesjonelle maskiner.

DEMONSTRASJONER
Ønsker du bare å stikke innom for en kaffeprat, demonstrasjon eller kanskje få med deg noen tips og triks må du gjerne kontakte oss, så ordner vi en avtale som passer ditt behov.

KURS FOR KAFFEENTUSIASTER
Det er flere faktorer som bidrar til at en espresso blir virkelig god. En av disse faktorene er den som skal tilberede kaffen. Derfor ønsker Cortado å selge kvalitetsmaskiner til kvalitetsbevisste kunder som vil lære å beherske håndverket. Vi gir av samme grunn alle kunder som ønsker det, opplæring på vårt demonstasjonskjøkken.

KURS FOR PROFFESJONELLE
Cortado holder kurs for kafeer og restauranter. Det gis grundig opplæring i generelle teknikker, og man får den informasjon og trening som kreves for profesjonelle baristaer. Kursene tar for seg alt fra variasjon i espressobaserte kaffedrikker til effektivisering av servering og riktig vedlikehold av maskiner. Kursdeltakerne får også et eksemplar av boken "Kaffe", som inneholder oppskrifter og informasjon om kaffe.

PRISER

Kurspakke 1
Teori:
Premisser som må være oppfylt for å lage en espresso.
Øvelser:
Innstilling av kvern og maskin. Baristateknikker som gir effektiv og nøyaktig utføring av arbeidet.
Drikker:
Alle drikker blir gjennomgått, og hver deltaker får guidet praktisk undervisning. Etter kurset skal hver deltaker kunne lage espresso, espresso lungo, espresso ristretto, espresso con panna, espresso macchiato, cortado, caffe latte og cappuccino.
Fakta:
Varighet: 3 timer
Antall deltakere: 4-6
Pris: kr 1200,- pr deltager
Tid: 18.00 - 21.00
Se nyheter for kursdatoer.

Påmelding til cortado@cortado.no

Kurspakke 2
Teori:
Premisser som må være oppfylt for å lage en espresso. Teknikker som sparer tid, øker omsetningen og gir baren en profesjonell atmosfære.
Øvelser:
Serveringsteknikker og utvikling av lokalt serveringskonsept der vi tar med barens eksisterende interiør og service. Innstilling av kvern og maskin, samt opplæring i baristateknikker som sørger for effektiv og nøyaktig utføring av arbeidet. Rens og vedlikehold av maskinen, som vil gjøre service og dyre reparasjoner unødvendige. Opplæring i steaming av melk og alle grunnleggende kaffedrikker.
Drikker:
Alle drikker vil bli gjennomgått, og deretter får hver deltaker guidet praktisk undervisning. Etter kurset skal hver deltaker kunne lage espresso, espresso lungo, espresso ristretto, espresso con panna, espresso macchiato, cortado, cafè au lait, cappuccino, caffè latte, ulike kaffedrikker med sirup, shakerato og iskaffe.
Fakta:
Varighet: 4-5 timer
Antall deltakere: 3-5
Pris: Be om tilbud
Kursdatoer settes sammen med kunde, da dette er individuelle kurs.

Vi holder også kurs for firmaer. Kontakt Cortado for avtale

Telefon: 21 93 22 22Nettstedskart